Zimski pohod

Na prelepo zimsko jutro, s soncem obsijano, smo se odpravili iz Šentvida po markirani poti na Jeterbenk. To je razglednik v Polhograjskih Dolomitih, s katerega smo si napasli poglede po Grintovcih in Karavankah, pod nami pa sta ležali Ljubljana in Gorenjska vse do Kranja. Preverili smo, kako kaj smučajo naši kolegi z dijaki na Krvavcu, in se po kratki malici na prijaznem travniku pod vrhom napotili nazaj na izhodišče izleta.

Besedilo Ksenija Blažin, fotografije Ksenija Blažin, Tina Pintar

Smučanje in deskanje na Krvavcu

Po jutranjem mrazu nas je sonce nedvomno zelo nagradilo za zgodnje vstajanje in prenašanje smučarske opreme. Imeli smo popolnoma jasno in sončno vreme. Razgledi so bili čudoviti.

V daljavi smo občudovali Triglav v družbi sosednjih vršacev, z naše ptičje perspektive smo spoznali, v kakšnem meglenem oceanu preživljamo večino zimskih dni, nastavljali smo se božajočim sončnim žarkom, ob katerih smo vsaj za hip pozabili na obveznosti in skrbi, ki nas čakajo v dolini.

Glede na težave vzdrževalcev smučišča zaradi kroničnega pomanjkanja snega so bile odprte proge korektno pripravljene. Dobro voljo in veselo razpoloženje smo odnesli s sabo v dolino.

Besedilo Uroš Bizilj, fotografije Uroš Bizilj, Zala Sršen

Drsanje v Ledeni dvorani na Bledu

Letos smo drsali na Bledu, žal ne na jezeru, pač pa v Ledeni dvorani, kjer so nas gostoljubni delavci prav lepo sprejeli. Omogočili so nam izposojo več kot 200 drsalk, kar menda ni možno v nobeni drugi slovenski dvorani.

V dveh zaporednih skupinah se je 245 drsanja željnih dijakov lahko preizkusilo v piruetah in drugih drsalnih korakih, na koncu pa brez poškodb, le z nekaj žulji, veselo vrnilo domov.

Besedilo in fotografije Mojca Kolbl Repinc

Športne dejavnosti v centru GIB

69 dijakov iz 1. in 2. letnika ter 74 iz 3. in 4. letnika se je odločilo športni dan preživeti v Ljubljani. Prijazno so nas sprejeli v centru GIB, kjer so dijaki v štirih skupinah vadili v fitnesu, se razigrali na trampolinih, pod skrbnim vodstvom izvedli nekaj gimnastičnih vaj in se celo preizkusili v judu. Obrazi so bili sproščeni in nasmejani, čas pa je tudi učiteljem spremljevalcem hitro minil.

Besedilo in fotografije Darinka Marc