Zahvaljujemo se za besede in izraze podpore. Dolgo smo pripravljali današnji dogodek in se ga iskreno veselili. Javna pohvala in zahvala gre po več kot šestmesečnih pripravah najprej ožji ekipi ustvarjalcev za opravljeno delo, ki ga danes zaradi višje sile (še) ne bodo mogli pokazati.

To so režiser, nekdanji poljanec, Juš Andraž Zidar, scenaristka predstave, nekdanja poljanka, Maša Pelko, dramski igralki, tudi nekdanji poljanki, Maja Sever in Barbara Cerar, glasbeniki, nekdanji poljanci, Polona Janežič, Lado Jakša, Boštjan Narat, pevca himne, nekdanji poljanec Bojan Cvjetićanin in Eva Kene ter njuni glasbeni spremljevalci Mia Rebec, Jonatan Hudnik z mentorico Matejo Jakša-Jurkovič, naš kolega Srečko Zgaga, zlasti pa dijaki Jakob Adamič Šeme, Leon Kokošar, Gita Kovačič, Neža Smolinsky, Nejc Tacer in Neža Vadnjal skupaj z mentorico, našo kolegico, ki je duša projekta, Katarino Torkar Papež.

Hvala tudi vsem ostalim sodelujočim: strokovnim svetovalcem predstave, izdelovalcem scenskih elementov in množici 120 dijakov, ki so pomembno sooblikovali vsebino prireditve. Hvala vsem nevidnim v zaodrju in nenazadnje prav posebna zahvala slavnostnemu govorniku, doktorju Alojzu Ihanu. Upati je, da bo Cankarjev dom vendarle našel nadomestni dan za naše praznovanje in da bomo v bližnji prihodnosti prireditev uspeli izpeljati.

8. marec 2020